Details

Dinsdag 2 april 2024 van 16:00 tot 20:00 uur
Afgelopen
Nieuwstraat 50, Oostburg

Make it Happen!

2e jaars leerlingen Zwin-college organiseren Fancy Fair voor het goede doel!


Het Zwin College in Oostburg en Lionsclub West Zeeuwsch-Vlaanderen hebben de handen ineengeslagen voor het unieke scholierenproject: ‘Make it Happen!’. Op 2 april tussen 16:00 en 20:00 uur organiseren alle tweedejaarsleerlingen een Fancy Fair voor het goede doel op het terrein van het Zwin College. Voor én door jongeren. Alle inwoners van West Zeeuws-Vlaanderen zijn van harte uitgenodigd.

Doel

Doel van het project is het stimuleren van het maatschappelijk bewustzijn en de talenten van jongeren. Zij doen dit via het ontwikkelen van ideeën voor fundraising. Met de opbrengst worden door de jongeren zelf minimaal 3 evenementen uitgevoerd, die zijn gekoppeld aan een door hen gekozen goed doel. Dus alles door én voor jongeren. Op de Fancy Fair halen de jongeren geld op voor de evenementen.

Het Zwin-college ontwikkelt de lesstof voor 5 schooljaren. De Lionsclub begeleidt en ondersteunt de jongeren. De beste 3 ideeën worden uitgevoerd door de jongeren onder het motto: ‘Make it Happen!’. Het beste team wint de big prize: deelname aan de Lions Jeugduitwisseling ergens in Europa.

Duwtje in de rug

In toenemende mate zijn er groepen jongeren in de samenleving die een duwtje in de rug nodig hebben om hun wensen te realiseren of noden te lijf te gaan. Dat kan gaan om lastig bereikbare faciliteiten, maar ook om levensbehoeftes zoals dagelijks eten op tafel. Het mogelijk maken van dat duwtje in de rug, ook dat is werken aan het bevorderen van welzijn en leefbaarheid in onze regio.

Het schoolproject ‘Make it Happen!’ draagt via educatie en het concreet ‘doen’ bij aan het leggen van een duurzame basis voor het ontwikkelen van maatschappelijk bewustzijn én de betrokkenheid van jongeren in de tijd waarin zij leven. En doen dat op de manier die helemaal bij hun generatie past, wat jongeren belangrijk vinden.

Uitdagingen

We herkennen twee uitdagingen. Eén als Lionsclub, de andere uitdaging kent het Zwin-college. Vooral jongere doelgroepen weten niet wat een Lionsclub is. Zij weten dus niet dat zij bij een Lionsclub terecht kunnen voor materiële of immateriële ondersteuning voor hun club of andere doelen. Het curriculum van het Zwin heeft behoefte aan ‘echte’ initiatieven uit de samenleving om maatschappelijk bewustzijn en betrokkenheid te kunnen stimuleren. En dus om de talenten en passie van de jongeren te kunnen herkennen én brede vaardigheden te ontwikkelen. Beide zijn van groot belang om bij te kunnen dragen aan bijvoorbeeld de regionale vraagstukken van nu en die in de toekomst.

Wat kunt u op de Fancy Fair verwachten?

De tweedejaarsleerlingen, verdeeld over 35 groepen, van het VMBO BK, VMBO TL, Havo en VWO voeren hun zelfbedachte fundraising plannen uit. U kunt hierbij denken aan de verkoop van eten en drinken zoals pizza’s, poffertjes en pannenkoeken. Maar ook andere verrassende non-food artikelen zoals zelfgemaakte sierraden, kaarten en andere curiosa. Ook op het creatieve vlak komt u aan uw trekken in de vorm van bijvoorbeeld schminken en andere doe activiteiten.

We willen maximale aandacht genereren voor de Fancy Fair. En wel op 2 april tussen 16:00 en 20:00 op het plein en de aula van het Zwin College te Oostburg. De scholieren nodigen alle inwoners van Zeeuws-Vlaanderen en de media uit om de Fancy Fair te bezoeken.

Over de organisator

Make it Happen
Op het Zwin College zijn wij bezig met een groot maatschappelijk project genaamd 'Make it happen'. Een project vóór én door jongeren, een...... Lees meer